Η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση στις 31.08.21

Η τελευταία διαδικτυακή συνάντηση πραγματοποιήθηκε την τελευταία ημέρα του έργου, στις 31.8.2021. Όλοι οι εταίροι παρευρέθηκαν στη συνάντηση και συζήτησαν τα τελευταία ζητήματα. Οι εταίροι παρουσίασαν την πιλοτική εφαρμογή στις χώρες τους και έδειξαν εικόνες από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις τους. Διεξήχθησαν συζητήσεις γύρω από την τελική εργασία σε σχέση με τα έγγραφα και την υποβολή εκθέσεων για το έργο. Όλοι οι εταίροι είναι ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα των αποτελεσμάτων του έργου και κάθε συνεργάτης έχει τώρα ένα νέο προϊόν που θα διαδώσει στο μέλλον και συνδέεται με το έργο City Quiz & Walk, καθώς και με την πόλη καταγωγής του, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ψυχαγωγική δραστηριότητα κατάρτισης και ως πολιτιστική προσθήκη σε άλλες διακρατικές συναντήσεις για νέα έργα. Είναι γλυκόπικρο να αποχαιρετούμε τους συνεργάτες, αλλά προσβλέπουμε σε νέες ευκαιρίες με τους νέους φίλους και συναδέλφους μας στο μέλλον!

Το έργο φτάνει στο τέλος του! Ιούλιος 2021

Το έργο City Quiz and Walk, που συντονίζεται από τον οργανισμό Learnmera, είναι μια διασκεδαστική και διαδραστική ανάπτυξη εφαρμογών τηλεφώνου που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει την πολιτιστική εκπαίδευση των μεταναστών, των ομογενών και των μαθητών. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα – τον Σεπτέμβριο του 2021. Στο πλαίσιο του έργου, διεξήχθη εκτεταμένη έρευνα για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων και την εκπαίδευση μέσω παιχνιδιού και ολοκληρώθηκε η ανάπτυξη εφαρμογών για το Ελσίνκι, το Παρίσι, το Βίλνιους, τη Λισαβόνα και την Αθήνα. Τώρα το έργο έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο, το οποίο είναι οι εξωτερικές πιλοτικές δοκιμές των εφαρμογών για κινητά. Η αξία της, διασκεδαστικής στη χρήση της, εκπαίδευσης μέσω παιχνιδιού είναι αναμφισβήτητη και οι ερωτήσεις κουίζ και αναζήτησης είναι κατατοπιστικές τόσο για τον κάτοικο της πόλης, όσο και για τον επισκέπτη. Η πιλοτική δοκιμή διασφαλίζει ότι η εμπειρία της εφαρμογής είναι υψηλής ποιότητας, χωρίς προβλήματα και σφάλματα. Όλες οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις πόλεις εφαρμογών τηλεφώνου Βίλνιους, Παρίσι Λισαβόνα και Αθήνα πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο. Η τελευταία εκδήλωση που σηματοδοτεί την έναρξη του City Quiz-Athens έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 31 Αυγούστου και αναμένεται να συμμετάσχουν γύρω στα 30 άτομα.

Μάιος 2021

Αυτή η άνοιξη, με τους περιορισμούς του Covid-19, έκανε τη ζωή μας λίγο πιο δύσκολη καθώς δεν επιτρέπονταν τα ταξίδια. Ωστόσο, μας έδωσε μια καλή ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στο έργο μας. Το Learnmera έχει ανεβάσει όλο το περιεχόμενο που έχει λάβει από τους συνεργάτες και όλοι εργάζονται πάνω στην εσωτερική δοκιμή των εφαρμογών τους, καθώς και στη διόρθωση περιεχομένου. Είμαστε ενθουσιασμένοι που σύντομα θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε όλες τις εφαρμογές City Quiz & Walk και στη συνέχεια να πραγματοποιήσουμε την πιλοτική εφαρμογή για το έργο. Όλοι ανυπομονούν για τις καλοκαιρινές διακοπές και ελπίζουμε ότι θα έχουμε την τελευταία διακρατική συνάντηση αυτοπροσώπως στην Αθήνα το φθινόπωρο!

Εναρκτήρια συνάντηση στη Λισαβόνα, Πορτογαλία – Σεπτέμβρης 2019

Η εναρκτήρια συνάντηση για το City Quiz & Walk πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του e-Futuro στη Λισαβόνα το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2019. Οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να παρουσιάσουν τους οργανισμούς τους. Το έργο συζητήθηκε και οι συνεργάτες πραγματοποίησαν μια συνεδρία καταιγισμού ιδεών για τις εφαρμογές κουίζ πόλης που θα δημιουργήσουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έργου. Το πρώτο παραδοτέο είναι η έρευνα για άλλα κουίζ πόλης που υπάρχουν διαδικτυακά και μη στις γλώσσες και τις χώρες του κάθε εταίρου, δράση που θα είναι το πρώτο βήμα του έργου και θα ολοκληρωθεί τον Νοέμβριο του 2019. Η εταιρική σχέση αποτελείται από τη Φινλανδία (συντονιστής), την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα.